zaterdag 30 juli 2016

Vrije tijdIk kwam net tot de realisatie dat ik sinds gisterenmiddag niet meer echt buiten ben geweest. Het is weekend, zaterdagavond. De hele dag heb ik me binnen begeven. Opruimen, boek lezen, Youtube en Mad Men kijken terwijl ik geniet van mijn Indiaas eten wat een jongen op een brommer heeft gebracht. Cocoonen noemen ze dat geloof ik. Het is niet eens winter. Al riep het weer me ook niet echt naar buiten, de Nederlandse zomers kunnen nogal regenachtig zijn.

Omdat ik weet dat ik morgen weer op pad ga, en zelfs een wandeling ga maken in de natuur met twee van mijn beste vriendinnen, is het niet erg dat ik zolang binnen blijf. En bovendien heb ik aan niemand anders verantwoording af te leggen.

Maar over pakweg een maand heb ik waarschijnlijk 4 weken lang vrij. Vakantie. En ik ga niet eens op vakantie. Zee├źn van tijd ga ik hebben. Ik ben altijd de persoon die zegt dat ze zich nooit verveelt en helemaal niet bang is om met pensioen te gaan later, want ik weet wel raad met al die vrije tijd! Maar als ik me bedenk dat ik elke dag moet doorbrengen als vandaag, denk ik niet dat ik daar heel gelukkig van word. Al is het heerlijk om niets te hoeven doen, anders dan op de bank een boek te lezen. Voor een dag of twee, drie.

Dus ik heb bedacht dat ik mijn oude 101 doelen project weer nieuw leven in ga blazen. Ja hoor, daar komt ze weer, was dat niet ook al het idee met het laatste jaar als 20-er? Het verschil is dat ik toen gewoon doorleefde, net als alle andere jaren. Nu ga ik gewoon 4 weken lang vrije tijd hebben! En aangezien mijn vriend gewoon moet werken en de rest van Nederland ook, zal ik mezelf toch moeten zien te vermaken.

Hoe dat er concreet uit gaat zien, dat laat ik jullie nog weten. Maar ik denk erover om opnieuw een lijst te maken van dingen die ik wil doen en om ook voor elke dag een soort van planning aan te houden. Bv. elke dag yoga, hardlopen weer gaan oppaken, en minimaal een paar keer in de week een dagje ergens naar toe waar ik al eerder heen wilde gaan. Zoals het Rijksmuseum.
Ook dacht ik aan een yoga/meditatie/cursus in wonderen vakantie. Ik ga eens kijken of ik iets vind wat bij me past.

Wat zeker is, is dat ik genoeg tijd ga hebben om te schrijven. Dus, ik hou jullie op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen